Reusite BMM Consulting
Reusite Crestere (Ne)Sanatoasa
 

Crestere (Ne)Sanatoasa

Situatie:

Grup de firme cu o crestere puternica la nivel de cifre de vanzare, volum de activitate si numar de angajati. Dupa cresterea rapida s-au resimtit atat probleme de structura cat si la nivelul sarcinilor: activitati suprapuse care generau costuri suplimentare dar si supraincarcarea unor functiuni. Rezultatul? Grad mare de nemultumire si frustrare a angajatilor care a generat o fluctuatie periculoasa de personal, cresterea costurilor indirecte care afecta profitabilitatea si mai ales riscul de a nu putea respecta promisiunile catre clienti.

Abordare:

Dupa identificarea factorilor critici de succes ai modelului de business s-a utilizat VSM (value stream mapping sau cartografierea fluxului valorii) pentru a identifica activitatile cu si fara valoare. In urma analizei si a discutiilor cu managerii si echipa de proiect s-a trecut la o regandire a structurii si proceselor in corelatie cu nivelul de activitate. S-a optat de asemenea pentru outsourcing pentru 2 doua din activitatile care nu tineau de core business dar consumau resurse importante.

Rezultat:

Scaderea numarului de ore suplimentare si implicit a costurilor asociate personalului. Crestere considerabila a gradului de satisfactie a clientului pe cateva aspecte vizate de promisiunea de valoare cum ar fi timp de raspuns la cerere si dependabilitate. Scadere drastica a fluctuatiei de personal.